Algemeen nieuws

NEEDE – Op 10 juni is het een jaar geleden dat de toen 8-jarige Jason (leerling van Kisveld) een dwarslaesie opliep. Sindsdien is er veel gebeurd in het leven van de jongen, niet in de laatste plaats door de Stichting4Jason die onder meer met inzamelingsacties een ontzorgende rol wil spelen voor het gezin. Het is van belang dat Jason met aangepaste middelen binnen en buiten het gezin een (onder de omstandigheden) zo normaal mogelijk leven kan leiden.

Door Rob Weeber

 

Erik Scherder gastspreker
Op 17 juni wordt er een Jason Benefietdag georganiseerd in samenwerking met Beweegwijs in Neede. Eigenaar Ron ten Broeke is vanuit zijn professie zeer geïnteresseerd in de vraag in hoeverre bewegen invloed heeft op de kwaliteit van leven van mensen met een (lichamelijke) beperking. Daarnaast is de moeder van Jason ook werkzaam bij Beweegwijs en dus kan hij zo met zijn team direct iets betekenen voor het gezin. Op 17 juni vanaf 13.00 uur staat alles in het teken van leven en sporten met een beperking. Alle basisschoolkinderen zijn onder meer uitgenodigd. Vanaf de markthal bij bakkerij Stroet gaan de kinderen huppelend, hinkelend of rollend via een speciale beweegroute naar het Vlearmoesplein dat die middag geheel is afgesloten voor alle verkeer. Om 13.45 uur opent wethouder Han Boer de themamiddag. Daarna vinden er allerlei activiteiten op het plein plaats die in het teken van aangepast sporten en bewegen staan, zoals rolstoeltennis, aangepast hockey, aangepast voetbal, pizza’s bakken waarbij je maar een hand mag gebruiken en diverse (aangepaste) spelletjes. Rondom het plein staan kraampjes opgesteld met informatie over aangepast sporten. Om 16.30 uur kunnen jongeren tot 13 jaar in de sportzaal Oranjelaan terecht voor muziek, workshops en aangepast sport entertainment. Daarna is er opvang voor de kinderen en kunnen de ouders naar de Dr. van Gellicumzaal waar VU hoogleraar en neuropsycholoog Erik Scherder een lezing geeft over zijn bevindingen en kijk op de relatie tussen bewegen en welzijn. De entreeopbrengst à 10 euro per persoon gaat naar de Stichting4Jason. Om 18.00 sluit de themadag.
Het gehele programma wordt bijgestaan door Bakkerij Stroet (o.a. kaartverkoop) en de Ondernemersvereniging Neede (OVN). Daarnaast wordt er geadviseerd vanuit onder meer Revalidatiecentrum Roessingh en de Leeuwerik school in Neede.
Naast de entree voor de lezing, worden er deelnamekaartjes à 5 euro per stuk verkocht. Aan de schoolkinderen is gevraagd om allemaal 1 kaartje te (ver)kopen. Ook komen er kaarten te liggen bij bakkerij Stroet en in de Dr. van Gellicumzaal. Deze opbrengst gaat voor 100% naar de Stichting4Jason. Alle Needse schooljeugd en hun ouders worden deze week nader geïnformeerd.
Voor informatie kan men mailen naar info@beweegwijs.nl of info@stichting4jason.nl.

(bron: Achterhoek Nieuws Berkelland)